اصطلاح “مدیریت استراتژیک” به معنای یک شاخه مدیریت است که با توسعه دیدگاه استراتژیک، تعیین اهداف، شکل گیری و اجرای استراتژی ها و معرفی اقدامات اصلاحی برای انحراف (در صورت وجود) برای رسیدن به اهداف استراتژیک سازمان می باشد. در این خصوص، اهداف دوگانه عبارتند از :
برای به دست آوردن مزیت رقابتی، با هدف غلبه بر رقبا، برای دستیابی به تسلط بر بازار.
عمل کردن به عنوان راهنمای سازمان برای کمک به تغییرات در محیط کسب و کار و حفظ آن.
فرآیند مدیریت استراتژیک
تعیین سطوح اهداف استراتژیک کسب و کار:
ایجاد دیدگاه
طراحی ماموریت
تنظیم اهداف
فرمولبندی استراتژی
انجام ارزیابی محیطی و سازمانی
با توجه به استراتژی های درنظر گرفته شده
انجام تحلیل استراتژیک
ایجاد استراتژی
تهیه برنامه استراتژیک
پیاده سازی استراتژی
استفاده از استراتژی در عمل
توسعه ساختارها و سیستم ها
مدیریت اجرای رفتاری و عملکردی
ارزیابی و کنترل استراتژیک
انجام ارزیابی
کنترل عملی
بازسازی استراتژی ها
مدیریت استراتژیک بطور کلی در مورد تعیین دیدگاه سازمان، مأموریت و اهداف، اسکن محیطی، استراتژی های ساخت، ارزیابی و کنترل است.
اهمیت مدیریت استراتژیک
این نوع مدیریت، شرکت را هدایت می کند تا در جهت خاص حرکت کند. اهداف سازمان را تعریف می کند و اهداف واقع بینانه را برآورده می سازد تا با دیدگاه شرکت هماهنگی داشته باشد.
به شرکت کمک می کند تا به جای اینکه انفعالی باشد، فعالانه عمل می کند تا اقدامات رقبا را تجزیه و تحلیل کند و به جای تماشاگر، رقابت در بازار را انجام دهد.
این امر به عنوان پایه ای برای همه تصمیمات کلیدی شرکت عمل می کند.
تلاش می کند سازمان را برای چالش های آینده آماده سازد و نقش پیشگام در بررسی فرصت ها را بازی کند و همچنین در شناسایی راه های مختلف برای دستیابی به این فرصت ها کمک می کند.
بقای بلند مدت شرکت را در مقابله با رقابت و حفظ محیط پویا تضمین می کند.
در توسعه مهارت های اصلی و مزیت رقابتی کمک می کند که در بقا و رشد کسب و کار کمک می کند.
هدف اصلی مدیریت استراتژیک، دستیابی به رقابت پایدار و استراتژیک شرکت است. ممکن است با توسعه و اجرای چنین استراتژی هایی ایجاد ارزش برای شرکت شود. مدیریت استراتژیک بر ارزیابی فرصت ها و تهدیدات، با توجه به نقاط قوت و ضعف شرکت و ایجاد استراتژی برای بقا، رشد و گسترش آن ، تمرکز می کند.
درصورتی که علاقه مند بودید تا استراتژی کسب و کار خود را تدوین کنید، می توانید از ابزار کمکی تهیه شده توسط سایت “استارت کسب” استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر به صفحه اینجا بروید و توضیحات آن را مطالعه فرمایید :
اگر آماده شده اید که ایده خود را عملی کرده و کسب و کار تان را راه اندازی کنید، این چک لیست را بصورت رایگان دریافت کنید تا موردی را از قلم نیاندازید....
دیدگاهتان را بنویسید